Home » My Blog » Kunst in games

Kunst in games

De nieuwste vorm van beeldende kunst: games
Games zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Sinds de eerste computer het wereldberoemde tennisspel introduceerde kwamen er steeds meer spelletjes die alleen via een computer en later via een speciaal ontwikkelde gamecomputer gespeeld kunnen worden. Zij veroverden de wereld. Spelletjes, die men tegenwoordig ook op de smart phone kan spelen zijn er te over.

Kunst?
De vraag of games ook kunst zijn is allang beantwoord. Het is een uiterst moderne vorm van kunst, die heel wat jonge mensen uit daagt om zelf expressief te worden. Het natekenen van de helden, van de favorieten of van de Japanse helden in de specifieke strips en animatiefilms is een eerste stap, die al snel gevolgd wordt door eigen helden en verhalen. Zo helpen de games jongeren zich uit te drukken en hun fantasie uit te dagen om zich te uiten.
Daarnaast worden de games steeds mooier, steeds ingewikkelder en krijgen ze meer detail en diepgang. De nieuwe 3D mogelijkheden helpen hier uiteraard geweldig. Het zijn bewegende schilderijen, waar je dankzij de 3D in kunt binnen stappen. Een hele nieuwe manier om kunst te leren kennen. Al op hele jonge leeftijd.