Home » My Blog » Nederlandse cursussen moeten beter

Nederlandse cursussen moeten beter

‘Doe eens niet zo Nederlands’ is wat je vaak hoort als je iemand verbeterd. Het feit dat steeds meer mensen het Nederlands niet goed beheersen, heeft geleid tot veel problemen in de samenleving. Denk alleen aan hulp waar het voor mensen moeilijk te begrijpen is. “Huisartsen spreken over het algemeen vloeiend Engels. Maar op vakantie zijn of met een patiënt praten is heel wat anders.”

Om de sociale cohesie te bevorderen en de communicatie tussen overheid en burger te verbeteren, vereist het leren van Nederlands toegankelijkheid. De KNAW pleit er daarom voor om het Nederlands gebruiksvriendelijker te maken, zodat alle inwoners de taal op minimaal basisniveau kunnen lezen, schrijven, spreken en begrijpen. “Denk bijvoorbeeld aan de opleidingscentra in elke grote stad waar men op hoog niveau Nederlands kan leren.”

DenzNL Workshop

Workshops voor elke doelgroep. Tijdens de introductieworkshop van DenzNL dansten we rond de Nederlandse taal en lieten we elke doelgroep het belang van communicatie zien. Jouw verhaal staat daarbij centraal. Het programma is zo ontwikkeld dat het de perspectieven van studenten, collega’s en jongeren actief verrijkt en hen de grenzeloze mogelijkheden laat zien die het Nederlands ons biedt.

Motiverende spreker

Verbeter de communicatie, verdiep relaties, breid partnerschappen uit en bouw verbindingen op! Onze motiverende sprekers kunnen het allemaal. Op basis van indrukwekkende verhalen, voorbeelden en live casestudy’s vertellen en inspireren onze gastsprekers het publiek om barrières te doorbreken. Onze sprekers hebben een breed scala aan informatie en ervaring op het gebied van gezondheidszorg, financiën, zelfrespect, onderwijs en kunst en cultuur. Uiteraard gaan deze gebieden ook over algemene zaken als ondernemerschap, zelfredzaamheid, empathie en communicatieve vaardigheden.